[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

În perioada 20-21 septembrie 2019, Institutul de Cercetare al Universității din București și Facultatea de Litere a UB organizează workshop-ul “The Grammaticalization of Motion Verbs in Romance”. Evenimentul, care se va desfășura în sala 120 a Facultății de Litere a UB, îi va avea ca invitați speciali pe Adam Ledgeway de la Universitatea din Cambridge și pe Luigi Andriani de la Universitatea “Federico II” din Napoli și Universitatea din New York.

Contribuțiile nu trebuie să depășească două pagini, formatate la un rând, font Times New Roman, 12 (inclusiv exemplele și referințele) și vor fi trimise la adresa de e-mail: adina_drag@yahoo.com până la 15 iulie 2019. Acestea vor include un document pdf care să nu conțină numele autorului și unul care să cuprindă titlul lucrării, numele autorului și afilierea acestuia. Autorii selectați vor fi notificați până la 25 iulie 2019.

Prezentările vizate pot aborda una dintre următoarele teme: modalitățile obișnuite de gramaticalizare ale verbelor de mișcare în limbile romanice (mișcare > timp, indicatori de aspect); modalitățile mai puțin uzuale de gramaticalizare a verbelor de mișcare în limbile romanice (mișcare > auxiliare pasive); verbe de mișcare folosite ca verbe copulative – o modalitate pan-romanică; explicații posibile; mecanisme de schimbare sintactică explicând aceste fenomene; gradul în care înțelesul de mișcare (deictic) se păstrează în noile structuri (gramaticalizate); relevanța datelor despre verbele de mișcare din limbile romanice în teoria gramaticalizării (pașii intermediari, schimbarea (schimbările) de context; relevanța datelor dialectale în teoria gramaticalizării.

Prezentările vor fi în limba engleză și nu vor depăși 30 de minute, repartizate astfel: 20 de minute prezentarea și 10 minute întrebările.

Evenimentul este parte a proiectului “Moving towards aspect, copula and passive. The diachronic reanalysis of motion verbs in Romanian” (MOV).

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.