[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

Marți, 16 aprilie 2019, Programul de Studii Americane al Departamentului de Engleză din cadrul Universității din București, în colaborare cu Comisia Fulbright la București și cu concursul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, a organizat sesiunea anuală de comunicari a studenților în domeniul Studiilor Americane, intitulată Life, Liberty and the Pursuit of Happiness: Reconsidering American Values in the 21st Century. Evenimentul a avut loc la sediul Comisiei Fulbright la București, între orele 9:00-18:00.

La sesiune au participat atât studenți de la Universitatea din București, cât și din alte universități din țară și din străinătate (Brașov, Constanța, Iași, Timișoara, Graz). Sesiunea a fost deschisă printr-un cuvânt introductiv adresat de reprezentanta Ambasadei SUA, Melissa Wong, Strategic Content Coordinator, Public Affairs Section, Octavian Roske, directorul Departamentului de Engleză, Universitatea din București și Rodica Mihăilă, director executiv al Comisiei Fulbright de la București.

Evenimentul a continuat cu prelegerea plenară susținută de Melissa Wong, care a discutat despre cultura americană din Midwest și despre rolul jucat de diversitatea etnică a Statelor Unite în definirea acestei culturi.

Lucrările studenților, care s-au remarcat prin nivelul profesionist al construirii și expunerii argumentului, au fost prezentate în trei secțiuni tematice, axate pe perspective utopice și distopice asupra visului american, diversitatea ca valoare de bază în societatea americană și configurările discursive ale valorilor americane.

În plus, pentru prima dată, anul acesta s-a acordat premiul Dan Grigorescu pentru Studii Americane, în valoare de 200 de dolari, studentei Oanei Adina Ciobanu (anul III, Studii Americane). Juriul competiției a fost compus din Valentina Sandu-Dediu – Rectorul Colegiului Noua Europă, Oana Godeanu – lector Fulbright, Miami University, OH și Universitatea din București și Diana Benea, de la Universitatea din București.

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate atât pe site-ul Comisiei Fullbright, cât și pe site-ul programului de Studii Americane de la Universitatea din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.