[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

Universitatea Aix-Marseille (Franța), Universitatea Națională și Capodistriană din Atena (Grecia), Universitatea Liberă din Bruxelles (Belgia), Universitatea din București (România), Universitatea Autonomă din Madrid (Spania), Universitatea Sapienza din Roma (Italia), Universitatea din Stockholm (Suedia) și Universitatea Eberhard Karls din Tübingen (Germania) şi-au unit forțele pentru a construi o rețea a universităților europene, denumită „CIVIS”.

 • CIVIS este rezultatul colaborării transnaționale a unor universități civice, care va reuni peste 400.000 de studenți și 55.000 de membri ai comunității academice, promovând un mediu multilingvistic și multicultural.
 • Universitățile membre ale rețelei CIVIS se angajează să implementeze principiile statuate de procesul Bologna, în vederea integrării în procesul de creare a unei zone de învățământ european superior. Ne imaginăm Universitatea Civică Europeană ca un spațiu al educaţiei responsabile şi inovative, al cercetării, al schimburilor culturale și al acțiunii cetățeneşti în Europa, de la Marea Baltică la Marea Mediterană, fiind mereu conectată la tot ce se întâmplă în lume, la cetățenii și instituțiile ei.
 • Rețeaua CIVIS va consolida legăturile existente în cercetare, între universitățile noastre, prin interdisciplinaritate, infrastructuri comune de cercetare și finanțare, menite să stimuleze proiectele dezvoltate în parteneriat.
 • Consorțiul Universității Civice Europene va avea ca prioritate să răspundă provocărilor globale majore, acţionând ca un vector de schimbare și inovare în următoarele sfere prioritare:
 1. sănătate
 2. mediu urban, teritorii și mobilități
 3. climat, mediu, energie
 4. transformări digitale și tehnologice
 5. societate, cultură și patrimoniu
 • Zona mediteraneană și cea africană se află în centrul strategiei noastre globale.
 • Implicarea fiecărei universităţi membre în Consorțiul nostru universitar civic va consolida accesul la educația de calitate și va crea șanse reale, de succes, pentru toți studenții noștri.
 • Excelența în cercetare va fi un punct cheie care va contribui la o educaţie bazată pe cercetare și activități inovative.
 • Toţi actorii implicați în viața academică a universităților noastre vor contribui la definirea orientărilor și activităților alianței: studenții, cercetătorii, personalul administrativ și partenerii externi.
 • Rețeaua CIVIS se va dezvolta în următoarea decadă în trei faze ce presupun contribuții comune pe parcursul întregului proces, ducând la înfăptuirea Rețelei Universității Europene

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.