[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

Galeria Rectorilor

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de existență, Universitatea din București a inaugurat o galerie de portrete dedicată rectorilor care au condus instituția de învățământ de la fondarea sa până în anul 2011.

Galeria cuprinde 35 de desene în sanguină pe hârtie fond, dimensiunea 60 x 49 cm, realizate de Daniela Chirion, artist plastic.

Această inițiativă a pornit de la credința că fără o valorizare a trecutului nu ar putea fi prețuit prezentul și nu ar putea fi proiectată o strategie pentru viitor. Generație după generație, prin efortul lor continuu, rectorii Universității din București au construit cea mai importantă și prestigioasă instituție de învățământ superior din România. Rectori, dascăli și veritabili lideri, ei au fost cei care au format, alături de corpul profesoral, generații de absolvenți care ulterior au devenit personalități de marcă ale societății românești, ducând renumele Universității din București și al României dincolo de granițe. Rectorii Universității din București sunt adevărații vizionari care au făcut din Universitatea din București un reper profesional, instituțional și moral. Ei au adus o contribuție de neînlocuit la dezvoltarea societății românești de-a lungul unui secol și jumătate de existență a Universității din București.

Noutăți

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.