[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

Institutul Confucius

Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti a fost inaugurat pe 22 noiembrie 2013, în urma Acordului de cooperare semnat între Universitatea din Bucureşti şi Hanban – Sediul General al Institutelor Confucius.

Institutul funcționează ca o organizaţie non-profit, realizată în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing.
În afara cursurilor de limbă chineză, Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti este preocupat de promovarea relaţiilor culturale bilaterale. În acest scop, sunt organizate expoziţii culturale, dezbateri pe diverse teme privind relaţiile de prietenie şi colaborare între cele două ţări, lansări de carte, conferinţe ştiinţifice, ateliere de lucru. Institutul oferă un cadru adecvat pentru realizarea unor asemenea evenimente, invitând ca participanţi atât sinologi reputaţi, cât şi personalităţi, specialişti din diverse domenii.

Sunt organizate, de asemenea, activităţi şi schimburi culturale cu celelalte Institute Confucius din ţară, dar şi din alte ţări.

Profesorii care predau la Institutul Confucius din Bucureşti sunt vorbitori nativi, cu specializare în domeniul predării limbii chineze la străini, precum şi profesori români care au o vastă experienţă la catedră. Toţi profesorii utilizează cele mai moderne metode de predare, folosindu-se de materiale didactice adecvate şi aparatură modernă, necesare pentru un proces didactic eficient. Profesorii beneficiază periodic de stagii de pregătire care contribuie la perfecţionarea strategiilor didactice şi adaptarea lor la cerinţele de învăţare ale cursanţilor.

Cursuri

Cursurile oferite de Institutul Confucius din Bucureşti se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor, şi sunt organizate pe nivele de studii ce cuprind mai multe module. Institutul oferă, de asemenea, cursuri specializate, cursuri intensive, precum şi cursuri pentru companii de stat şi private.

Pentru studenţii secţiei de chineză a Universităţii din Bucureşti sunt organizate cursuri specializate pentru audiţie, conversaţie, precum şi un Chinese Corner.

Taxa : ADULȚI- 300 RON/modul, COPII-40 RON/modul

Structura: fiecare modul cuprinde un număr de 8 săptămâni, la care se adaugă 2 săptămâni de cursuri gratuite. Astfel, fiecare modul are 10 săptămâni, cu câte două şedinţe săptămânale (total 20 şedinţe).

Studenţii şi angajaţii Universităţii din Bucureşti beneficiază de cursuri gratuite.

În cazul în care 2 sau 3 membri ai aceleiași familii frecventează cursurile de limba chineză, o persoană va plăti taxa integral, iar ceilalți membri vor plăti câte 100 lei.
Plata taxei se poate efectua în cel mult 2 rate.

Examene
Institutul Confucius organizează examene pentru testarea cunoştinţelor de limbă chineză (nivelurile 1 – 6), omologate de către Hanban – Sediul General al Institutelor Confucius din China, care eliberează certificate recunoscute la nivel internaţional. În vederea obţinerii unor rezultate cât mai bune, Institutul Confucius oferă cursuri de pregătire pentru susţinerea acestor examene, sub îndrumarea unor profesori specializaţi în China pentru un asemenea tip de testare.

Nivel                                                    Standardul de taxare (RON)

HSK nivel 1                                                      30
HSK nivel 2                                                      40
HSK nivel 3                                                      50
HSK nivel 4                                                      60
HSK nivel 5                                                      70
HSK nivel 6                                                      80
HSKK începător                                               20
HSKK mediu                                                    30
HSKK avansat                                                  40

Mai multe informații despre modalitatea de înscriere pot fi consultate pe site şi pe pagina de facebook a Institutului Confucius.

Institutul Confucius dispune de o bibliotecă înzestrată cu un număr mare de materiale didactice publicate în China şi în România, dicţionare de toate tipurile, cărţi şi publicaţii despre cultura şi civilizaţia chineză. De asemenea, există în dotarea bibliotecii lucrări ale sinologilor români, precum şi traduceri în limbi de circulaţie internaţională ale operelor marilor scriitori chinezi.

Materialele se pot consulta în bibliotecă de luni până vineri, între orele 10:00 şi 18:00.

Contact

Str. Transilvaniei, nr. 6 , sector 1, Bucureşti

Telefon: +4021-402.54,01
E-mail: institutul.confucius@gmail.com

Website: confucius.unibuc.ro

Facebook: Institutul Confucius

Evenimente

Vezi mai multe >

Noutăți

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.