[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

Universitatea din București în cifre

facultăți

de domenii de licență

de școli doctorale

de studenți la licență

de studenți străini

de specializări de licență

masterate

de studenți

masteranzi

doctoranzi

numărul de candidați la admiterea din 2018

licență

master

doctorat

cămine

camere cu
2, 3, 4 și 5
paturi

locuri de cazare

cantină

Clasamente internaționale

Piața învățământului universitar a devenit o piață globală: studenții circulă fără frontiere, universități din toate țările lumii atrag studenți de pe toate meridianele prin oferte atrăgătoare, în lume numărul de studenți internaționali a crescut spre cifra de două milioane și va crește în continuare, iar competiția pentru capitalul uman a devenit puternică. Universitatea din București are o inițiativă notabilă, aceea de a încerca, în mod organizat, accederea între universitățile internaționale de elită, prin prezența vizibilă în rankingurile și clasificările mondiale. Este un obiectiv fezabil, care implică eforturi din partea întregului personal și al studenților, dar care este pe măsura dimensiunii, năzuințelor și calității universității.

 

  • 2011 – Universitatea din Bucureşti a fost declarată prima universitate de cercetare avansată şi educaţie din România, conform clasificării Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului realizată împreună cu experţi din cadrul Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA).
  • 2012 – În urma unei competiţii lungi, dificile şi foarte dure, proiectul inovator pentru Europa de Sud-Est şi Centrală, înființarea Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale (CeReFREA) a adus Universităţii din Bucureşti un premiu de excelență din partea Institut de France, Marele Premiu „Louis D.” al Academiei Franceze. Datorită implicării a numeroase entităţi universitare şi a importanţei acestui proiect pentru dezvoltarea francofoniei, Universitatea din București va deveni un pol de excelenţă în cercetarea francofonă pentru cercetătorii din Europa Centrală şi de Sud-Est.
  • 2015 – Clasamentul internațional al universităților Quacquarelli Symonds a plasat Universitatea din București în topul celor mai bune 700 de universități din lume și pe primul loc în rândul universităților din România. De asemenea, Universitatea din București apare în grupul 101–150 la secțiunea dedicată limbilor străine și în grupul 301–400 în domeniul științelor exacte.
  • 2015 – Alte rankinguri internaționale poziționează Universitatea din București între primele 600 de universități la nivel mondial: US News – Best Global Universities și University Ranking by Academic Performance (locul 588), iar Center for World University Rankings plasează Universitatea pe locul 237 la capitolul management educațional, unul dintre principalii factori de selecție.
  • 2016 – Universitatea din București se menține în seria 701+ cele mai bune universități din lume, conform QS University Rankings, cel mai popular ranking global al universităţilor și printre cele mai importante 500 de universități din lume, conform Clasamentului QS al universităților în funcție de disciplină.

Noutăți

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.