[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

EDUROAM - Universitatea din București

Serviciul Eduroam

Descriere serviciu

Eduroam (education roaming) este un serviciu securizat, la nivel internațional, dezvoltat de comunitatea academică și de cercetare.

Eduroam permite studenților, cercetătorilor și personalului instituțiilor participante să se conecteze la Internet și când vizitează alte instituții participante, prin simpla deschidere a laptop-ului.

Beneficiile acestui serviciu sunt:

  • Eduroam oferă o singură soluție care acceptă toate cerințele de conectivitate mobilă ale unei instituții-susține utilizatorii locali și vizitatorii care se conectează la rețeaua locală, precum și utilizatorii locali care se conectează la alte rețele afiliate la organizația eduroam (www.eduroam.org și la nivel local www.eduroam.ro);
  • Eduroam elimină necesitatea de a furniza conturi temporare utilizatorilor vizitatori, reducând astfel povara administrativă și de sprijin impusă de mișcarea tot mai mare a studenților și cercetătorilor între instituții și țări;

  • Studenții, personalul și cercetătorii pot accesa serviciile Wi-Fi în campus, având la dispoziție o modalitate rapidă, ușoară și sigură de a intra on-line fără suportul specialiștilor IT;

  • Sistemul de conectare este securizat, parolele sunt păstrate în permanență private și personalul vizitator poate fi alocat unui VLAN separat pentru a menține traficul izolat.

Utilizatorii Universității din București pot accesa rețeaua Wi-Fi în orice universitate care a aderat la Eduroam, din țară sau străinătate, prin autentificare cu contul instituțional, care a fost generat de către Direcția IT&C din cadrul Universității din București.

Pentru rețeaua Eduroam datele de identificare vor fi de forma: prenume.nume@departament.unibuc.ro/   prenume.nume@facultate.unibuc.ro/ prenume.nume@unibuc.ro.

Pentru facultățile UB care au propria suită Gsuite, accesul în Eduroam nu este asigurat.

Pentru configurarea serviciului Eduroam pe propriul dispozitiv, vă rugăm să accesați adresa new.old.unibuc.ro/eduroam și să parcurgeți pașii specifici. Menționăm că această operațiune de configurare  este necesară doar pentru prima conectare la rețeaua Eduroam.

Totodată, vă informăm că accesul la serviciul Eduroam este asigurat de pe calculatoarele care au cel puțin sistemul de operare Windows 7 și de pe terminalele mobile cu sistem de operare Android (versiuni superioare 6.1) sau IOS.

Înainte de deplasarea către alte instituții partenere (din țară sau străinătate) Universitatea din București vă recomandă să verificați accesul la Eduroam, prin conectarea la această rețea în București. Rețeaua Eduroam este disponibilă în toate locațiile unde există Access Point-uri ale Universității din București. Acoperirea rețelei Eduroam este identică cu cea a rețelei locale Wi-Fi „UnivBuc”.

Vizitatorii Universității din București, aparținând instituțiilor partenere Eduroam (din țară sau străinătate)  se pot conecta la Internet prin rețeaua Eduroam, utilizând datele de autentificare atribuite de instituția de apartenență.

________________________________________

Rețeaua poate fi accesată cu:

  • calculatoare cu sistem de operare Windows 7 sau versiuni superioare
  • dispozitive mobile smart, cu sistem de operare Android 6.1 sau versiuni superioare (Samsung, Huawei, Sony, HTC, Alcatel)
  • dispozitive mobile smart, cu sistem de operare iOS (iPhone)

Notă: Nu se pot conecta la Eduroam dispozitive mobile AllView, Lenovo, Microsoft.

monitor icon

 Windows 7

Detalii
 
 

monitor icon

  Windows 10

Detalii
 
 

monitor icon

Android

Detalii
 
 

monitor icon

iOS

Detalii
 
 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.