Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Eveniment cu tema „Populism și religie în Europa. O perspectivă istorică pe termen lung”, organizat de ICUB

Eveniment cu tema „Populism și religie în Europa. O perspectivă istorică pe termen lung”, organizat de ICUB
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 04.04.2019
4:00 pm

Location
Facultatea de Sociologie și Asistență Socială

Categories No Categories


Joi, 4 aprilie 2019, Secțiunea de Științe Sociale a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează evenimentul „Populism și religie în Europa. O perspectivă istorică pe termen lung”. Invitatul special al evenimentului este conf. univ. dr. Éric Anceau de la Universitatea Sorbona, profesor invitat al Secțiunii de Științe Sociale a ICUB. Discuția va fi moderată de prof. univ. dr. Ioan Stanomir de la Facultatea de Științe Politice a UB și va avea loc începând cu ora 16:00 în Sala de consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Str. Schitu Măgureanu, nr.9).

Conferința va avea ca temă principală rolul religiilor în populismul european. Astfel, o abordare regresivă a dinamicilor populiste va scoate la iveală elementele lor de bază și legăturile acestora cu religiile, precum și cu aspectele contextuale, geografice, culturale sau socio-politice.

Éric Anceau este conf. univ. dr. la Universitatea Sorbona, conducător științific în cadrul laboratorului de cercetare LabEX EHNE (Writing a new history of Europe), vicepreședinte al Comitetului CHPP (Committee of Parliamentary and Political History) și director adjunct al HES Review (History, Economy and Society).

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.