[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

Reduceri

Transport gratuit CFR

Studenții români și străini înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă – licență, master, doctorat – în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern.

Călătoria gratuită este valabilă la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rută, iar abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanţe de până la 300 km. Abonamentele pot fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

Biletele gratuite pentru studenţi pot fi procurate de la casele de bilete ale CFR Călători sau de la personalul de tren în baza legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar în curs sau a adeverinţei eliberate de instituţia de învăţământ superior (pentru masteranzi, doctoranzi și studenți de peste 26 de ani) la care sunt înmatriculaţi şi a actului de identitate (carte de identitate/permis de ședere sau paşaport).

Aceste documente sunt necesare și la verificarea călătoriei în tren.

Reduceri RATB

Studenții Universității din București beneficază, la cerere, de decontarea în totalitate a costurilor aferente abonamentelor RATB.

International Student Identity Card (ISIC)

International Student Identity Card (ISIC) este singura legitimație recunoscută la nivel global ca și ID oficial de elev și student. Posesorii ISIC fac parte dintr-o comunitate internațională de peste 5 milioane de tineri care se bucură de acces preferențial la peste 126.000 de discounturi și beneficii în România și în lume.

Orice student al Universității din București (inclusiv masterand, doctorand sau student ERASMUS), care urmează cursuri la zi, este eligibil pentru un card ISIC – International Student Identity Card. Este singura legitimație care atestă statutul de student la nivel internațional în peste 135 de tari. În plus, oferă peste 42.000 de reduceri în 126.000 de locații în lume și peste 1.200 de locații cu reduceri în Romania, inclusiv restaurante, cinema-uri, magazine, muzee și multe altele.

Mai multe detalii despre modalitatea în care se pot procura legitimațiile ISIC sunt disponibile aici sau aici.

Noutăți

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.