[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

Consiliere şi orientare în carieră

Consiliere educațională

Prin consilierea educațională, venim în sprijinul viitorilor studenți, oferindu-le suport în:

  • alegerea studiilor de licenţă;
  • alegerea studiilor de master;
  • alegerea oportunităţilor educaţionale (stagii de practică, burse în străinătate etc.);
Evenimente organizate în acest sens:
Educație pentru Carieră
Se adresează elevilor de liceu care doresc să urmeze o facultate. În cadrul acestei caravane se fac prezentări despre ceea ce înseamnă un plan de carieră, decizia de carieră, despre cât de importantă este autocunoașterea în alegerea unei facultăți. În cadrul unor seminarii specifice, vorbim despre ce presupune educaţia pentru carieră și promovăm oferta educațională a Universității din București.

Săptămâna Altfel la UB
Acesta constă în derularea de activităţi cu caracter non-formal pentru elevii de liceu şi nu numai.

În fiecare an vizitatorii noştri au fost elevi ai unor licee prestigioase din ţară şi bineînţeles, din Bucureşti. Elevii au solicitat informaţii cu privire la programele de studiu, sistemul de credite, regulamentele Universităţii din Bucureşti, cazare, modul de acordare a burselor, bibliotecile existente la nivelul Universităţii, ONG-uri în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat, viaţa academică; orientare și consiliere educaţională; consiliere privind cariera; educaţie pentru carieră; informare pentru carieră; fiecare întâlnire s-a încheiat cu o sesiune de răspunsuri la diverse întrebări.

Cazare Alternativă
Proiectul Studenţi – Cazare Alternativă a devenit un succes printre studenţi, tot mai mulţi apelând la acest program. Prin acorduri de parteneriat cu universităţi particulare și firme care deţin cămine particulare, studenţii care nu au un loc în campusurile universităţii primesc îndrumări spre alte locuri de cazare, cămine particulare, apartamente sau gazdă. În fiecare an avem aproximativ 400 de studenţi care apelează la acest tip de servicii.

Consiliere profesională

Prin consilierea profesională contribuim la planificarea traseului carierei studenților și absolvenților concentrându-ne, în principal pe:

  • Identificarea intereselor și abilităților profesionale prin testări specifice
  • Asistență în realizarea intrumentelor de căutare a unui loc de muncă: CV, scrisoare de motivație
  • Pregătire în vederea prezentării la un interviu de selecție pentru un loc de muncă
  • Sprijin în luarea de decizii privind cariera și crearea unui plan personalizat
  • Identificarea oportunităților de dezvoltare a abilităților și competențelor necesare pe piața muncii
Evenimente organizate în acest sens:
Zilele Carierei UB
În cadrul programului au loc prezentări ale unor personalităţi din domeniu, workshopuri de dezvoltare personală și a carierei și altele destinate să pregătească studenții pentru „confruntarea“ cu piaţa muncii. Ajuns la a patra ediţie suntem hotărâţi să facem din acest eveniment o tradiţie în Universitatea din Bucureşti, aşa cum este şi Târgul Educaţiei.

BIBLIOTECA VIE – La Povești cu Oameni de Succes
Biblioteca Vie funcționează asemenea unei biblioteci obișnuite, în care cititorii imprumută carțile de care sunt interesați și le parcurg, într-un timp limitat, după care le returnează bibliotecarului pentru a fi puse la dispoziția altor persoane dornice să le lectureze. Nimic deosebit până aici și totuși…

La biblioteca vie, cărțile prind viață. Filele de poveste răsfoite nu sunt altceva decât experiențele personale pe care cei care si-au asumat rolul de ”carte” , aleg să le impartașească, într-o conversație relaxată cu ”cititorii” lor.

În cadrul evenimentului de carieră BIBLIOTECA VIE- Povești Cu Oameni De Succes, „cărțile” sunt reprezentate de profesioniști din diferite domenii de activitate invitați să își spună povestea într-un dialog direct cu studenții „cititori”.

CV screening

Programează-te la o şedinţă de consiliere completând acest formular.

Carieră

Contact

Director DCOC
Dr. Marian CRĂCIUN
Tel: +4021-315.80.93
E-mail: ciocp@dss.unibuc.ro
contact@dss.unibuc.ro

Șef Birou
Samia VÎLCU
Tel: +421-315.80.93
E-mail: contact@dss.unibuc.ro

Programul cu publicul:
Luni-joi: 10:00 – 14:00

Website:ciocp.unibuc.ro
Facebook: Dcoc UB

Adresă:
Bd. M. Kogălniceanu 36-46, căminul M. Kogălniceanu, corp B, et. 2, Sector 5, 050107, București

Noutăți

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.