[wpdreams_ajaxsearchpro id=2]

Relația cu piața muncii

Prin crearea de parteneriate și păstrarea unei relații strânse cu piața muncii sunt dezvoltate noi instrumente și programe de dezvoltare atât profesională cât și personală a studenților.

Adaptarea studenților și a curriculei la schimbările rapide ale pieței de muncă depinde în mare măsură de implicarea angajatorilor în acest proces. Au fost dezvoltate proiecte în colaborare cu aceștia cum ar fi „UnibucPM”, un proiect care aduce față în față angajatori, profesori și studenți în cadrul unor discuții și conferințe privind cererea și oferta actuala de pe piața muncii și creează hărți de competențe importante pentru studenți în stabilirea rutei profesionale și în autoevaluarea gradului de potrivire a carierei alese.

În cadrul „Zilelor Carierei”, reprezentanți din departamente de HR susțin training-uri pe teme profesionale, prezintă oferte de joburi full-time și part-time, internship-uri, oportunități voluntariat și practică și programe interne adresate studenților și absolvenților.

Periodic efectuăm cercetări prin chestionare și interviuri adresate angajatorilor, de exemplu „Percepția angajatorilor asupra competențelor absolvenților UB”.

Reprezentanți ai companiilor partenere participă la workshop-uri de dezvoltare a carierei, îndrumări privind construirea portofoliului personal (CV, Scrisoare de intenție) și prezentare la interviu.

Bianual, întrunirile Consiliului Educație Industrie, creat în colaborare cu AmCham facilitează comunicarea dintre angajatori, reprezentanți ai mediului academic și studenți.

Având în vedere schimbările majore, din ultimii ani, de pe piața muncii, nevoia de adaptare continuă a curriculei la cerințele acesteia și de facilitare a inserției profesionale a studenților și a absolvenților, importanța legăturii educație – angajatori crește de la an la an, fiind resimțită la nivelul tuturor factorilor implicați.

Contact

Director DCOC
Dr. Marian CRĂCIUN
Tel: +4021-315.80.93
E-mail: ciocp@dss.unibuc.ro
contact@dss.unibuc.ro

Șef Birou
Samia VÎLCU
Tel: +421-315.80.93
E-mail: contact@dss.unibuc.ro

Programul cu publicul: 
Luni-joi: 10:00 – 14:00

Website: ciocp.unibuc.ro
Facebook: Dcoc UB

Adresă:
Bd. M. Kogălniceanu 36-46, căminul M. Kogălniceanu, corp B, et. 2, Sector 5, 050107, București

Noutăți

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.